Chiro Geertrui simuleert brand

MELLE - Op maandagavond 11 april 2011 vond een brandoefening plaats op de terreinen van Chiro Geertrui in de Lindestraat in Melle. Gemeentebestuur, leiding en hulpdiensten blikken tevreden terug.

Om 20.20 uur werd door middel van een rookmachine een brand van de verwarmingsinstallatie gesimuleerd. Op dat ogenblik waren de leden van de chiro in en rond hun lokalen een avondspel aan het spelen. Op enkele minuten tijd werden de lokalen gevuld met rook, gaf de rookmelder alarm, werden de leden uit de lokalen geëvacueerd en werden de hulpdiensten verwittigd.

De brandweer en dienst 100 van de gemeente kwamen luttele minuten later ter plekke en gingen over tot een volledige ontplooiing. De brand werd 'geblust' en de brandweermannen slaagden er met perslucht in om twee gesimuleerde slachtoffers uit de lokalen te ontzetten.

Aansluitend gaf de brandweer toelichting over het gebruik van brandblusapparaten aan de leden van de jeugdbeweging. Daarna werd de evacuatieoefening geëvalueerd door de brandweer, de leiding van Chiro Geertrui en het gemeentebestuur.

De oefening van afgelopen maandag kadert in het jeugdbeleidsplan 2011-2013, dat de brandveiligheid van jeugdlokalen als één van de prioriteiten formuleert. Het gemeentebestuur wenst het brandweerkorps en de leiding van Chiro Geertrui te bedanken voor de vlotte samenwerking bij deze geslaagde evacuatieoefening.

BRON: Brandweer Melle