Chiro Lips wil buurt verbeteren met nieuwe lokalen

Na het succes van de eerste editie van 'Fintro Verbetert Je Buurt' organiseert de bank Fintro dit jaar weer een wedstrijd voor verenigingen. Chiro Lips uit Lier dingt mee naar het geldbedrag om nieuwe lokalen te realiseren.

De jury kiest elf winnende projecten en schenkt hen 3.500 euro. 'Wij werken ondertussen al anderhalf jaar om onze lokalen volledig zelf te verbouwen en een nieuwbouw te zetten,' vertelt Koen Celis van de Chiro.

'Door de jaren hebben we altijd een spaarpotje aangelegd om onze verbouwingsplannen te kunnen uitvoeren.' Ondanks het spaarpotje kan de Chirogroep bijkomende fondsen gebruiken om de druk van de afbetaling te verlagen. 'We willen met onze vereniging vooral de focus blijven leggen op toffe activiteiten met onze leden. De winstgevende activiteiten moeten bijzaak blijven. Daarom organiseert ons bouwcomité ook een renteloze volkslening,' gaat Koen voort.

'We doen dit door een 'bouwsteen' te verkopen, een soort aandelen die onze sympathisanten binnen de tien jaar terug krijgen.'