Gestolen KLJ-trui doet inbrekers de das om

ARENDONK - Omdat hij op een fuif rondliep met een KLJ-trui en zelf geen lid was van die vereniging maakte D.F. (19) uit Arendonk zichzelf verdacht. Samen met N.L. (29) zit hij in de cel voor minstens tien inbraken.

De twee jongemannen werden dinsdag geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Ze worden verdacht van tien inbraken in lokalen van jeugdbewegingen, sportclubs en scholen. De raadkamer had niet veel tijd nodig om hun aanhouding met een maand te verlengen.

Opmerkelijk is dat naast N.L. en D.F. nog twee jongeren worden verdacht van betrokkenheid bij de feiten. Ze legden alle gedeeltelijk bekentenissen af.

De twee verdachten kampen beiden met een drugsverslaving. “Mijn cliënt heeft een drugsprobleem en heeft overdag niets om handen. Dat heeft hem op onzalige ideeën gebracht,” zei Peter Janssens, de advocaat van D.F. “Ik heb zijn vrijheid onder voorwaarden gevraagd. Hij is bereid zich te houden aan een avondklok, een nuttige dagbesteding te zoeken en in begeleiding te gaan voor zijn verslaving.”

De raadkamer ging op dat verzoek niet in. De twee blijven nog minstens een maand in voorarrest.

D.F. beging wel een grote stommiteit. Hij liep recent op een fuif in Arendonk rond in een trui die hij eerder uit het KLJ-gebouw aan de Moerenstraat had ontvreemd.

Bron: Nieuwsblad, 27/10/2015 - Foto: ima