Leerlingen TSM Mechelen bouwen lokaal voor Lierse KSA

Jeugdbeweging KSA Lier bouwt een nieuw lokaal aan de Maasfortbaan. “Leerlingen van de Technische Scholen Mechelen (TSM) zullen het grootste deel van de ruwbouw en afwerking op zich nemen. Ook ouders en sympathisanten helpen. We hopen dat onze nieuwe ‘burcht’ er in 2018 staat”, zegt KSA-verantwoordelijke Dien Dewit.

“We hebben gezocht naar verscheidene partners om ons nieuwbouwproject in goede banen te leiden”, legt Dewit uit. “TSM stapt mee in ons project. Ze kiest regelmatig een bouwproject in opdracht van een vereniging uit om zo de praktijklessen een nuttig doel te geven en de leerlingen er toe aan te zetten samen hun kennis en vaardigheden te bundelen. Leerlingen zullen het grootste deel van de ruwbouw en afwerking op zich nemen. TSM treedt op als hoofdaannemer. Bovendien staat Pierre Materne, papa van de leden Anouk en Maxime, ons als architect bij met de administratieve taken. Hij loodst ons door het project”, zegt Dewit.

De werken zijn gestart. “De vloerplaat en de ondergrondse leidingen liggen er al. Afhankelijk van het weer werken we verder in de loop van dit jaar. Aangezien we met leerlingen van TSM Mechelen en een pak vrijwilligers werken, duurt de afwerking iets langer. Werken die de school niet kan uitvoeren, zoals voegwerken, dakopbouw en de aanleg van elektriciteit, zullen we realiseren met expertise en hulp van ouders of verwanten die kennis van zaken hebben. We hopen in het voorjaar 2018 onze nieuwe burcht in gebruik te kunnen nemen”, blikt Dien vooruit.

KSA Lier, dat 170 leden telt, organiseerde al verscheidene activiteiten om centen bijeen te krijgen voor de nieuwbouw. Leden verkopen symbolisch LEGO-bouwsteentjes voor 5 euro per steentje. Deze steen-tjes zullen het legohuisje systematisch doen groeien afhankelijk van hoe de bouw vordert.

Lions Club Lier Twee Neten schenkt 1.000 euro aan KSA Lier voor de realisatie van het bouwproject

Bron: HLN