Opnieuw inbraak bij Chiro Sonneveld

DADERS AAN DE HAAL MET DRANK, TREKKEN DIEPVRIEZERS UIT EN LATEN UITWERPSELEN ACHTER

LEBBEKE - Chiro Sonneveld werd voor de derde keer in drie maanden tijd slachtoffer van inbrekers. Dit keer gingen de daders aan de haal met meer dan veertig bakken drank. Ook alle diepvriezers werden uitgetrokken en er werden zelf uitwerpselen achtergelaten. “We worden het stilaan beu. Wij doen niemand iets kwaad en zetten ons voor zoveel mensen in, maar dit is echt niet leuk meer,” klinkt het bij de leidsters.

De inbraak bij Chiro Sonneveld gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De daders kwamen vermoedelijk opnieuw binnen via de omheining, net zoals bij de vorige inbraak in juli. De leiding is danig onder de indruk van de nieuwe inbraak en weten niet meer wat ze moeten doen. “De daders gingen aan de haal met minstens veertig bakken gevuld met drank. Daarnaast zijn er ook nog twintig leeggoedbakken meegenomen,” aldus leidster Bo Aeyels. Daarnaast werden ook alle diepvriezers uitgetrokken. Eén diepvriezer zat nog volledig gevuld met desserts die ze wilden uitdelen op hun pensenkermis in oktober. “Een deel hiervan wilden we ook aan de tondeldoos geven, maar nu is alles verwoest”, aldus Charlotte De Clippel.

Uitwerpselen

Alsof de diefstal en het uittrekken van de diepvriezers nog niet voldoende was werd er ook geürineerd in de vriezers en uitwerpselen achter gelaten in het lokaal. “Hiervan waren wij echt enorm gedegouteerd. Dit zijn geen normale inbraken meer en het respect is hier heel ver te zoeken. Het is echt om ziek van te worden”, klinkt het. De vele inbraken van de laatste tijd hebben niet alleen op materieel vlak veel gevolgen. “Al jaren proberen wij geld in te zamelen om een nieuwbouw te kunnen plaatsen. Dit soort acties helpen ons absoluut niet vooruit. Wij moeten ons geld altijd uitgeven aan herstellingen. Wij werken keihard en doen het doodgraag, maar op deze manier is het toch niet lang meer houdbaar.”

Sociale controle

Op hun Facebook-pagina vraagt de groep ook om af en toe sociale controles te houden en de terreinen in het oog te houden.

De terreinen waarop de Chiro zich bevindt is eigendom van het OCMW. De politie is ook al meermaals langs geweest en beloofde om er extra te patrouilleren. Er werden nu ook al extra veiligheidsmaatregelen genomen in de hoop de dieven af te schrikken. “Eigenlijk zou dit allemaal niet mogen. We halen alles buiten, we blijven hier soms zelf waken. We steken er heel veel tijd in terwijl het enige wat we eigenlijk zouden moeten doen is ons amuseren. Nu spenderen we bijna meer tijd in het beschermen van al ons materiaal. Het moet nu echt stoppen en wij hopen dat dit de laatste keer is geweest.”

Dit weekend werd niet alleen ingebroken bij de Chiromeisjes. Ook bij de KSA en bij tennisclub Hof ter Burst werd er ingebroken.

Bron: Website Het Laatste Nieuws - 03/10/2017