Turnhoutse jeugdbewegingen opnieuw slachtoffer van inbraak

TURNHOUT - De leiding van de scoutsgroep Sint-Michiel uit Turnhout is het beu. Afgelopen weekend werd er voor de vierde keer op twee maanden tijd ingebroken in hun lokalen.

“En we zijn lang niet de enige slachtoffers,” klinkt het. Precies omdat er zoveel wordt ingebroken, was scoutsleider Tom De Beuker van Sint-Michiel vrijdag rond 19.30 uur nog langs het lokaal aan de Koningin Astridlaan gereden.

“Alles was normaal, maar zaterdagochtend kregen we telefoon van de buurman dat er twee deuren open stonden. Er was opnieuw ingebroken en de daders gooiden een raam, waar nog maar net nieuw glas in was gezet, opnieuw stuk. De op maat gezaagde plaat om het gat dicht te spijkeren staat hier nog ergens,” zucht Tom.

De voorbije week werd er in Turnhout haast dag aan dag ingebroken in jeugdlokalen. “Wij hebben inbraken vastgesteld in onze lokalen op 18 december en op 22 december”, zegt Lieven Rigo van scouts Sint-Franciscus met thuishaven in Schorvoort. “De eerste keer werd er een beetje geld gestolen, de tweede keer hebben ze niets meer gevonden, maar alles wel goed doorzocht.”

Ook Chiro Vonk kreeg deze week ongewenst bezoek, in de lokalen aan de Goedendagstraat. “Op kerstdag merkten we dat er twee deuren waren stukgetrapt,” zegt leider Senne De Ceulaer.

De voorbije week kreeg ook de Akabe-scoutsgroep aan de Tichelarijstraat inbrekers over de vloer. Daar verdween een muziekinstallatie.

Van de daders(s) ontbreekt momenteel elk spoor. De lokale politie gaat de diverse vaststellingen met elkaar vergelijken.

Bron: GVA site - Marc Peeters