Zesde keer vandalenstreken bij KSA Ter Hert

MECHELEN - Vandalen hebben afgelopen weekend opnieuw lelijk huisgehouden in de lokalen van KSA Ter Hert. De jeugdbeweging zit met de handen in het haar en wil dat het vandalisme stopt.
"We zouden graag hebben dat dit eindelijk stopt," zegt de groepsleidster van KSA Ter Hert. "Sinds oktober is dit nu al de zesde keer. Wat moeten wij nog doen? We timmeren deuren vast, maar toch worden ze telkens weer afgebroken."
Afgelopen zaterdag hield de leiding nog een vergadering in de lokalen en is alles opgeruimd en netjes achtergelaten. 's Anderendaags kreeg de leiding telefoon van een voorbijganger. "De lichten brandden nog, er stonden stoelen op het dak en er was een deur opengetrapt. We zijn toen gaan kijken en toen bleek dat er inderdaad opnieuw was ingebroken."
Het aanrichten van ravage lijkt ook de enige beweegreden te zijn waarvoor de daders telkens terugkeren. "Buiten wat drank wordt er nooit iets gestolen," gaat de groepsleidster verder. "Maar de kosten beginnen inmiddels hoog op te lopen. Eerder zijn al brandblusapparaten leegspoten, zijn de toiletten besmeurd met uitwerpselen en zijn de zetels van de jeugdvereniging uit de lokalen gehaald en in de nabijgelegen bossen achtergelaten. We zijn maar een kleine jeugdbeweging en onze centen raken op."

Nieuwe lokalen
De jeugdbeweging hoopt dat het vandalisme snel stopt. "Binnenkort komen er nieuwe lokalen. Lokalen waar we al twintig jaar voor aan het sparen zijn. Ik zou niet willen dat ze ons nieuw materiaal stuk maken," besluit de groepsleidster. De lokale politie is inmiddels op de hoogte gebracht en neemt de vandalenstreken bijzonder ernstig. De politie ging afgelopen weekend ter plaatse en voerde een uitgebreid sporenonderzoek uit. In de hoop vinger- en voetafdrukken te vinden, hebben speurders alles uitgekamd. (TVDZM)

Bron: HLN 7/12/201